Prin praf și vise  - Recenzii

 

 

Recenzii Goodreads: 

"O carte care te inspiră cu adevărat să încerci să îți trăiești viață așa cum vrei tu." - Alexandra Lucia Brînaru

"Prin praf și vise e o poveste despre prietenie, despre dorința de a împlini vise, despre curaj, despre a căuta răspunsuri la întrebări, despre descoperirea de sine. Și nu oriunde. Ci în acel loc de pe glob unde totul capătă alte dimensiuni fată de cele cunoscute. În prăfuita, călduroasa, săraca și facinanta Africă.

În urma unui safari de 10 zile în Africa, Roxana rămâne sub vraja cuvintelor ghidului care le vorbește despre curaj, despre faptul că lumea e a celor care visează și se hotărăște să lase totul în urmă. Renunță la carieră și pornește în călătoria vieții. Un vis care dorește să și-l ideplineasca: să străbată Africa de la nord la sud.
Își găsește și tovarășii de drum, doi englezi extentrici și, împreună pleacă în călătoria care le va schimba viata.
În lunga lor călătorie, cei trei se confruntă cu situații ne mai întâlnite până acum și sunt nevoiți să se adapteze vieții de acolo dacă vor să își duca visul la bun sfârșit. Ei descoperă pas cu pas, Africa oamenilor. Acel stil de viață care noi îl credem dispărut demult. Viață în Africa nu e ușoară. Desi suntem în secolul 21, africanii, în totalitatea lor, sunt cu ani lumină în urma noastră. Corupția, șpaga, căldura, deșertul, în unele locuri chiar și siguranța propriei persoane, traiul de zi cu zi sunt parcă într-o altă dimensiune fată de ceea ce știm și trăim noi. Cu toate acestea și cu multe alte situații neprevăzute, sunt nevoiți să se confrunte cei trei în călătoria lor.
Citind cartea, am ajuns la concluzia că Africa este ... unică! Unică prin oamenii ei, care în toată sărăcia lor, păstrează tradițiile (atât cât se mai păstrează); unică prin viața care e acolo -periculoasă, coruptă; unică prin deșertul care o străbate - Sahara - care este acel loc în care nu e de trăit (din punctul nostru de vedere), dar care este ... unic; este, în felul lui, minunat; unică prin tot ceea ce are de oferit.
Dacă știm unde să căutam și ce anume, putem descoperi o Africă fascinantă.
Fiecare moment se întâmplă atunci când e momentul. Așa a fost și cu această carte. Așa a fost și cu visul acestor trei oameni.
E o carte pe care o să o așez în suflet, o voi pastra acolo și mă voi întoarce la ea atunci când ... să-ți trăiești visele e uneori
Mai greu decât pare!
Nimic nu e mai adevărat!" - Mihaela Simion

"Alături de Roxana Valea am călătorit în întreaga Africa, am cunoscut oameni deosebiți, am aflat lucruri interesante despre ei și viața pe care o duc. De asemenea, am făcut cunoștință cu realitatea crudă în care trăiesc aceștia, despre care noi chiar habar nu avem. O carte interesantă. Un jurnal de călătorie, aș zice, care trezește în fiecare dorul de ducă și spiritul de aventură." - Anna Casian-Musteață

"Un jurnal de călătorie care te motivează să faci schimbări radicale în viață și să trăiești așa cum simți." - Sirbu Tatiana

"Cred că este cea mai bună carte de călătorii pe care am citit-o în ultima vreme.
Africa este descrisă atât de bine încât ți-ai face bagajele să pleci. De la Maroc, la oamenii deșertului, la drumuri în mașini pline de oameni și animale, mâncarea pe strada, peste tot este Africa oamenilor.
Absolut încântătoare aventura autoarei și a celor doi bărbați care o însoțesc într-o aventura de 8 luni prin Africa." - Ana

 

Alte recenzii și mențiuni:

 

Click Here To Read In English