A sosit timpul să te vindeci!

Jan 30, 2023
Maini care contin lumina vindecatoare

Dorința de a ne vindeca nu este ceva care ne vine din senin. Este de obicei un răspuns la durere. Vrem să dispară un anumit disconfort. Vrem să reparăm un os rupt. Sau o inimă frântă. Vrem să ne simțim mai bine. Și sperăm că, în timp ce ne vindecăm, putem învăța și o modalitate de a evita durerea în viitor.

Privită astfel, orice problemă care ne-a împins să încercăm o modalitate de vindecare poate fi privită ca o binecuvântare. Un îndemn în direcția în care trebuie să înaintăm. Asta pentru că adevăratul dar al vindecării este că adesea ajungem să vindecăm mult mai mult decât ne-am propus inițial.

S-ar putea să-ți propui să vindeci o durere de spate persistentă și ajungi să vindeci o problemă ancestrală care manifestă această durere de spate în fiecare generație din familia ta. Sau vindeci un os rupt doar pentru a descoperi și a vindeca un model de dependență și auto sabotaj care zace îngropat dedesubt. Începi prin a te concentra asupra unei singure probleme, dar apoi descoperi că, invariabil, problema pe care încerci să o rezolvi nu este problema adevărată. Și cu cât ești mai pregătit să mergi mai în adânc, cu atât mai durabilă și mai profundă va fi vindecarea pe care o vei primi.

Dar ce este mai exact vindecarea și cum funcționează? Ea funcționează la diferite niveluri. Iată cele principale:

Corpul 

Multe – dacă nu majoritatea – călătoriilor de vindecare încep cu ceva care ne afectează corpul. O boală, un accident sau poate pur și simplu o lipsă de vitalitate. Ceva ne afectează corpul și pentru că am fost educați să ne considerăm corpul ca fiind cel mai real lucru care există, îi acordăm atenție. Luăm măsuri pentru a remedia problema. Programăm intervenția chirurgicală; luăm pastilele recomandate de medic. Poate chiar ne adresăm unor terapii alternative – homeopatie, acupunctură sau ayurveda, o medicină veche de 3000 de ani din India. Ne detoxificăm corpul, luăm suplimente, ne ajustam nivelul de exerciții și somn și mâncăm mai sănătos. Toate acestea sunt modalități de a avea grijă de corpul nostru fizic. Iar atunci când boala ne-a atins corpul, trebuie să o rezolvăm la nivelul corpului.

Dar vindecarea corpului nu este suficientă, deoarece sursa acelei boli adesea nu este abordată. Astfel, ajungem sa rupem un alt os după ce l-am vindecat pe primul sau ne rănim din nou inimile într-o altă relație nepotrivită. Ne corectăm alimentația, somnul sau rutinele de exerciții fizice doar pentru a descoperi că cedăm din nou la vechile obișnuințe după un timp, când durerea a dispărut. Vindecăm o boală, dar boala revine într-un mod diferit. Și dacă nu luăm măsuri pentru a merge mai departe de nivelul corpului, suntem condamnați să jucăm un joc nesfârșit de a alerga de la un simptom la altul.

Dar există o cale de ieșire. Dacă suntem pregătiți, putem face următorul pas și trecem dincolo de corp. Vizităm tărâmul minții.

Mintea

Mens sana in corpore sano spuneau romanii. Aceștia au descoperit deja că ai nevoie de o minte sănătoasă, nu doar de un corp sănătos. Această expresie este de obicei interpretată că avem nevoie de exerciții fizice pentru a avea o minte sănătoasă. Dar este adevărat și invers. Dacă vrei să ai un corp sănătos, trebuie mai întâi să ai o minte sănătoasă.

Asta pentru că tiparele noastre mentale - felul în care gândim și modul în care procesăm sau nu procesăm emoțiile - afectează starea corpului nostru. De exemplu, un model de dependență sau autovătămare va sfârși prin a distruge corpul. O traumă neabordată va găsi modalități de a se arăta pe tărâmul fizic, fie printr-o întâlnire aparent întâmplătoare cu același mediu traumatizant, fie prin crearea unui simptom fizic de boală care este menit să determine persoana să abordeze – și să vindece – traumă originală.

Orice lucru pe care îl îngropăm in subconștient și refuzăm să-l procesăm va găsi o modalitate de a reveni și de cele mai multe ori nu o face chiar frumos. Nu putem scăpa de minte, indiferent cât de mult am încerca să o păcălim sau să o ignorăm.

Deci ce poți face? Lucrează-ți mintea! Lucrează cu terapii mentale, fie că sunt convenționale, ca în diferite tipuri de psihoterapie sau mai puțin convenționale, precum psihodrama, constelații, tehnici de meditație, afirmații și multe alte modalități. Orice te ajută să-ți investighezi mintea și să formezi noi conexiuni neuronale te va ajuta să fii mai sănătos. Pe scurt, vindecă-ți mintea și îți vei vindeca și corpul.

Unele dintre aceste terapii care lucrează în primul rând cu mintea vor ajunge să te ducă cu un pas mai departe. Îți vei da seama că ai moștenit anumite modele de gândire și că le porți pentru oameni care au dispărut de mult. S-ar putea, de asemenea, să realizezi că, în timp ce încerci să-ți disciplinezi și să-ți înțelegi mintea, ai pășit accidental dincolo de ea, într-o lume de o frumusețe și seninătate enormă. Bine ai venit în lumea energiei, următoarea ta stație în călătoria de vindecare.

Energia

Energia este tot ceea ce ne înconjoară. Suntem noi, esența noastră. Este esența tuturor lucrurilor din jur. Fie că se numește vibrație, flux sau pur și simplu energie, este următorul nivel pe care trebuie să-l atingi pentru a obține o adevărată vindecare.

Hai să spunem că ai reparat osul rupt. Ai abordat și tiparele mentale care te-au împins să rupi osul. Acum este timpul să elimini această amprentă energetică pe care o porți și care s-ar putea manifesta ca un alt os rupt în viitor.

Acesta este teritoriul vechilor practici de vindecare șamanică, al vindecării spirituale, a diferitelor modalități moderne de vindecare energetică a mașinilor de bio-rezonanță, reiki, vindecare prin sunet și încă un milion de modalități. Toate au un lucru în comun: lucrează la nivelul corpului tău energetic și asta depășește corpul fizic sau mintea.

Aceste terapii sunt de obicei incredibil de eficiente, deoarece abordează direct cauza problemei. Cu toate acestea, după cum mulți hipioți New Age încep să își dea seama, ele nu sunt de ajuns. Cu ajutorul lor, poți aborda și corecta cauza principală a problemei energetice. Dar dacă problema a atins corpul, trebuie să o abordezi și la nivelul corpului. Dacă această problemă a atins mintea și a creat modele de gândire, trebuie să o abordezi și la nivelul minții cu instrumente moderne de terapie adecvate, astfel încât să fie create noi căi neuronale. Prea mulți oameni merg la vindecare energetică simțind că au găsit scurtătura care le permite să-și ignore corpul și mintea. Între timp, ei continuă să-și otrăvească corpurile cu droguri și modele nesănătoase de viață și continuă să se complacă în atitudini mentale nesănătoase. Și apoi se întrebă de ce nu se schimbă nimic.

Vindecarea energetică poate face într-adevăr miracole. Dar nu este o scurtătură și nu ne scutește de responsabilitatea de a ne vindeca corpul și mintea. Doar atunci când abordăm toate aceste trei niveluri ne putem vindeca pe deplin.

 

Abonează-te la newsletter!

Primește noutăți despre evenimente, oferte speciale și lansări de cărți sau cursuri.