Arta de a scrie 

Dacă totul din viața mea în afară de scris ar dispărea, aș fi în continuare fericită. Scriu deoarece cuvintele îmi vin de nicăieri și mă duc în locuri în care nu m-aș fi gândit să merg. Mai târziu aceste cuvinte devin cărți, sau articole sau pur și simplu rămân ascunse pe hârtie, acolo unde au aterizat.

Scriu pentru că trebuie să o fac. Scriu pentru că scrisul îmi ține focul din inimă viu și, dacă încerc să-l sting, simt că mor încet pe dinăuntru. Scriu deoarece cuvintele care-mi vin vor să zboare mai departe, iar eu le dau drumul să plece dincolo de zări.

O parte din mine zboară cu ele iar eu nu pot decât sa sper ca o sa ajungă acolo unde le este destinul. Al lor și al meu. Cuvintele zboară, dar energia pe care am eliberat-o prin ele îmi vine înapoi, de zece mii de ori mai mare. 

SCRIU PENTRU CĂ EXIST

Foto - Roxana Valea cu laptop

„Îmi place enorm de modul în care scrie – poți vedea spiritul jurnalistic al pregătirii ei în stilul angajant și rapid– niciodată plictisitor."

Lexi Rees - Scriitor

Foto - coperta carte Prin praf si Vise

Prin praf si vise

La un moment de răscruce în viața sa, Roxana hotărăște să facă un safari de zece zile în Africa. Aici întâlnește un ghid de safari care vorbește despre „curajul de a deveni cine ești“ și care îi spune că „lumea este a celor care visează“. Vacanța se termină, dar Roxana rămâne cu vraja cuvintelor lui în suflet. Șase luni mai târziu, renunță la carieră și pornește să-și îndeplinească un vechi vis: să străbată Africa de la nord la sud. Prin intermediul internetului îi cunoaște pe Richard și pe Peter, doi englezi excentrici, și împreună pleacă într-o călătorie care le va arăta o nouă dimensiune a vieții. Prin praf și vise este povestea călătoriei lor, o poveste despre curaj și prietenie, despre îndrăzneala de a pune întrebări și de a căuta răspunsuri și despre descoperirea de sine în mijlocul unui drum lung și prăfuit spre Sud.

Cumpără cartea

În limba engleză:

Viața noastră este materialul din care ne sunt fabricate visele. Poveștile noastre sunt poveștile arhetipale ale întregii omeniri. Nu există ficțiune. Nu există realitate. Există o singură lume. Iar noi suntem lumea aceasta. Despre ea îmi place să scriu: o lume în care visele și realitatea se întrepătrund și devin una.

Roxana Valea