Ce este puterea personală?

Mar 29, 2021

Tu ai putere. Te-ai născut cu ea. Poate nu crezi că există pentru că nu ai fost învățat să o vezi. Poate că, în decursul anilor, te-ai obișnuit să faci doar acele lucruri pe care ceilalți se așteaptă de la tine, să gândești că de fapt nu ai foarte multe alegeri la dispoziție. Poate că te-ai mulțumit cu o viață mai puțin decât minunată.

Poate că ai simțit uneori această putere ca pe o senzație de freamăt undeva în adâncul tău, așteptând să iasă la suprafață. Te-ai întrebat, probabil, ce putea ea să facă, unde te putea duce dacă ai fi lăsat-o să curgă. Alteori poate că te-ai gândit că s-a ascuns sau că doarme undeva sub suprafața unei vieți normale.

Cu toate acestea, ea a fost tot timpul acolo. Fie că o simți, fie că nu, ea este încă acolo, în adâncul tău, și așteaptă să fie folosită.

Și asta pentru că, indiferent de ce ai făcut sau nu în viață, de realizările sau eșecurile tale, poți întotdeauna să te întorci la puterea pe care o porți în adâncul tău. La energia ta, la puterea și înțelepciunea cu care te-ai născut și care te pot duce oriunde îți dorești să ajungi.

(extras din cartea mea „Puterea personală”)

În termeni mai practici, a avea putere personală înseamnă a avea energie disponibilă pentru a face lucrurile pe care dorești să le faci. Această energie poate apărea ca energie fizică (dormi bine, te trezești odihnit, faci mișcare, ai suficientă energie pentru a-ți petrece ziua bine) energie emoțională (nu te simți epuizat, nu ești ușor de manipulat de alții, ai răbdare, stai departe de emoții cu vibrații scăzute cum ar fi anxietatea, frica, invidia sau ura). Se poate manifesta și ca energie mentală (te poți concentra ușor, ai claritate mentală) sau chiar ca și energie spirituală (te simți conectat la tot ceea ce există). 

Dar asta nu e tot. Atunci când ai suficientă energie disponibilă - suficientă putere personală - poți atrage cu ușurință în viața ta lucrurile pe care le dorești cel mai mult - un proces numit manifestare.  Apar sincronicități, începi să întâlnești persoanele potrivite și circumstanțele potrivite. Viața ta începe să curgă și înveți să te lași ușor ușor ghidat - aproape fără efort - către lucrurile pe care sufletul tău le dorește.

Cum este posibil acest lucru? Totul se rezumă la cantitatea de energie personală - putere personală - pe care o ai la dispoziție.

Cu toții ne naștem cu o anumită cantitate de energie sau forță de viață. Este esența ființei noastre, a conștiinței noastre, a sufletului nostru. Diferite tradiții sau discipline au nume diferite pentru aceasta, este ceea ce chinezii numesc Chi, japonezii - Ki, sau, în sanscrită – Prana. Este ceea ce numim energie psihică sau energie universală. Energia este, de asemenea, exprimată ca atenție, conștientizare sau concentrare. Unde se duc gândurile tale, va urma energia.

Această energie fluctuează. Poate crește sau poate scădea în funcție de mediul nostru extern (oameni pe care îi întâlnim, locurile pe care le frecventăm, tipul de divertisment pe care îl consumăm și așa mai departe), dar și de mediul intern (vibrația emoțiilor noastre, traume din trecut de care încă nu ne-am debarasat și așa mai departe). Când această energie este la cote joase, avem diverse simptome, de la cele fizice (insomnie, letargie, pierderea poftei de mâncare) până la cele emoționale (depresie, anxietate), mentale (pierderea concentrării, ceață mentală) și spirituale (senzație de deconectare, pierdere de scop în viață). Pe de altă parte, atunci când această energie este la cote înalte, este posibil să simțim un nou avânt în toate domeniile vieții. 

Cum ne creștem energia disponibilă, puterea personală?

Primul pas este să conștientizăm acest lucru, să înțelegem ce este, cum funcționează și în ce stare se află această energie personală. Odată ce am făcut asta, vine timpul să începem să ne ocupăm de creșterea acesteia.

După ani de experimente cu tehnici de mindfulness, meditație și vizualizare, pot spune cu încredere: aceste tehnici chiar funcționează. Am dezvoltat o metodă ușoară în 7 pași pentru a crește energia personală pe care o avem la dispoziție și pe care o folosim pentru a manifesta viața la care visăm. Aceștia sunt cei șapte pași: 

1. Ancorarea - stabilim o conexiune cu pământul și o folosim pentru a ne crește energia.

2. Curățarea - menținem o stare optimă a energiei noastre, renunțând la ceea ce nu ne mai servește.

3. Protejarea - utilizând tehnici specifice, ne protejăm câmpul energetic de intruziuni.

4. Cunoașterea - ne dezvoltăm intuiția și capacitatea de a primi îndrumări.

5. Decizia - prin tehnici specifice punem în mișcare această energie în direcția dorită.

6. Direcționarea - înțelegem cum curge energia și o aliniem la scopurile noastre.

7. Reflectarea - prin tehnici de evaluare a rezultatelor, îmbunătățim abordarea și corectăm cursul. 

Dacă dorești să afli mai multe despre modul în care aceste tehnici pot funcționa în practică îți recomand noile mele cursuri online:

-  „Puterea personală în 7 pași” - mai multe detalii aici

- „Puterea personală - tehnici fundamentale” - mai multe detalii aici

Te aștept să descoperim împreună secretele puterii personale!

 

Abonează-te la newsletter!

Primește noutăți despre evenimente, oferte speciale și lansări de cărți sau cursuri.