Cum ne protejăm energia

Jun 30, 2023

Energia ta este cel mai de preț lucru pe care îl ai. Ai grijă de ea. Următorul fragment din cartea mea „Puterea Personală” descrie câteva tehnici de meditație pe care le poți folosi pentru a te asigura că energia ta rămâne la cote înalte.

Când plecăm de acasă încuiem ușa. Nu ne lăsăm bijuteriile noastre la întâmplare. Nu ne lăsăm copiii singuri la un loc de joacă. Ștergem e-mailurile spam și când mergem cu motocicleta, ne punem o cască.

Facem asta dintr-un sentiment de autoprotecție. Ne simțim instinctiv responsabili pentru protejarea corpului nostru, a sănătății, a familiilor noastre, a reputației și a bunurilor noastre.

La fel și cu energia noastră. La fel ca și corpul nostru fizic sau bunurile noastre, corpul nostru energetic este vulnerabil și poate fi vătămat. Și, la fel ca orice lucru de care avem grijă, poate fi protejat.

Protecția vine dintr-un sentiment de respect de sine, nu din frică. Nu ne gândim la hoți de fiecare dată când ne încuiem ușa de la casa. O facem pentru că ne respectăm casa și ce avem în ea și vrem să o respecte și alții. O facem pentru că vrem să ne păstrăm dreptul de a decide căror persoane le permitem accesul și cărora nu. În mod similar, nu ne gândim la un accident de mașină de fiecare dată când ne punem centurile de siguranță. O facem pentru că ne respectăm trupurile și o facem și fără să ne gândim prea mult. A devenit o rutină automată care ne proteja corpul, în cazul în care avem nevoie.

În mod similar, protejarea eficientă a energiei noastre nu se face din frică și cu cele mai grave consecințe în minte. Se bazează pe respectul de sine și poate deveni o rutină automată, la fel ca și cum ai pune centura de siguranță înainte de a conduce.

Protejarea energiei tale nu necesită o sesiune extinsă de meditație, se poate face rapid și, cu practică, poate deveni o a doua natură.

Dar de ce ne protejăm energia? O protejăm de orice impact negativ pe care îl poate primi. Acest impact poate veni din energia altor oameni care ar putea pătrunde în câmpul nostru energetic, de la stările lor, emoțiile, gândurile și intențiile lor, chiar și atunci când nu au nimic de-a face cu noi. Sau impactul poate proveni din corzi pe care le putem primi de la alți oameni. Sau putem fi epuizați de un vampir energetic. Sau putem suferi de pe urma unei forme de energie cu vibrație scăzută care ar putea fi prezentă în spațiul nostru.

Există multe tipuri de tehnici de protecție, iar lista de mai jos este doar un început. Atunci când lucrezi cu energia ta, este important să-ți găsești modul tău de a o face. Experimentează cu unele dintre sugestiile de mai jos și vezi ce funcționează pentru tine și ce nu. Iar dacă descoperi un simbol sau o vizualizare diferită dar care funcționează mai bine pentru tine, este perfect.

Pelerina de protecție

Imaginează-ți că ești îmbrăcat într-o pelerină lungă de lumină protectoare. Poate fi orice culoare vrei. Imaginează-ți că-ți acoperă brațele și gluga îți acoperă capul. Imaginează-ți tivul mantiei atingând pământul. Simte materialul pe piele. Simte cum se ondulează atunci când te miști. Simte-i greutatea pe umeri. Si simte cum te protejează de orice energie nedorită.

Marginea de aur a aurei tale

Imaginează-ți câmpul energetic în jurul tău ca pe un glob de lumină albă de dimensiunea brațelor întinse în jurul corpului. Vizualizează marginile acestui glob acoperite de un strat gros de aur. Vizualizează acest strat ca fiind puternic și impenetrabil. Vizualizează cum strălucește, cum reflectă înapoi în univers orice energie nedorită care are putea veni spre tine. Pe măsură ce vizualizezi acest lucru, setează-ți intenția ca orice energie nedorită reflectată înapoi în univers să fie schimbată în energie pozitivă.

Armuri, scuturi, căști

Acestea sunt variații ale metodei pelerinei descrise mai sus. Poți să-ți imaginezi cum te îmbraci în armuri imaginare, cu scuturi, sau îți pui o cască sau o salopetă de protecție, orice te atrage. Dacă îți vine ușor să vizualizezi, perfect. Dacă ți se pare dificil, încearcă să simți. Dacă nu ești sigur că poți să simți sau să vizualizezi, încercă doar să te gândești la conceptul acesta. Fă atât cât poți și ai încredere in programarea pe care o induci subconștientului tău.

Oglinzi

Acestea pot fi folosite ca o variantă a scutului de aur descris mai sus sau ca o completare. Îți poți imagina marginea aurei tale făcută din oglinzi, reflectând energia care vine la tine înapoi în univers. Menține însă intenția de a reflecta înapoi orice este negativ schimbat în energie pozitivă. Nu-ți fă griji despre cum se poate întâmpla acest lucru. Doar păstrează acest gând în minte. În același timp, menține-ți intenția ca orice lucru pozitiv pentru tine să își găsească drumul către tine.

Un glob de lumină albă

Imaginează-ți un glob de lumină albă în jurul tău și imaginează-ți că te menține curat și protejat. Acest lucru este util mai ales atunci când trebuie să interacționezi cu vampiri energetici. Imaginează-ți și cealaltă persoană în propriul său glob de lumină albă și observă demarcația clară dintre globurile voastre. Păstrează-le separate. Dacă ai chef, poți adăuga un alt strat de culoare deasupra globului de lumină albă. Fă-o mai ales dacă te simți atras de o anumită culoare. Dacă îți vine în minte, înseamnă că energia ta are nevoie de vibrația acelei culori în acel moment.

Cel mai important lucru cu toate aceste metode este intenția ta fermă de a te proteja de orice fel de energie negativă, de oriunde ar veni și în orice fel s-ar manifesta. Menține acest gând în timp ce-ți alegi metoda sau îți dezvolți una proprie. Amintește-ți că energia urmează gândului, așa că doar menținerea acestei intenții în minte va fi suficientă pentru a oferi un strat de protecție câmpului energetic.

Aurele noastre, câmpurile energetice din jurul nostru, ne vor oferi în mod natural un anumit grad de protecție împotriva acestor intruziuni negative. Dar uneori aurele noastre sunt slăbite. Lipsa somnului, emoțiile negative, boala, stresul, alcoolul, poluarea, drogurile și medicamentele ne pot slăbi câmpurile energetice și, inevitabil, nivelul nostru de protecție. În timp ce o completare ușoară va fi suficientă atunci când aura ta este puternică și clară, s-ar putea să descoperi că trebuie să faci mult mai mult atunci când te simți epuizat. Urmează-ți intuiția atunci când îți imaginezi metoda de protecție aleasă.

Protejează-ți energia zilnic, ca o practică de rutină și completează-ți protecția atunci când simți nevoia. Treptat, energia ta va deveni mai puternică și vei avea nevoie de o vizualizare mai puțin intensă pentru a obține un nivel confortabil de protecție.

 

Abonează-te la newsletter!

Primește noutăți despre evenimente, oferte speciale și lansări de cărți sau cursuri.