O vară de reechilibrare

Jul 30, 2023

În vara aceasta, oferim un program de reechilibrare holistică la Institutul HEAL. În fiecare săptămână ne focalizăm pe una dintre chakre și discutăm despre cum o putem reechilibra. Mai jos găsești câteva informații despre fiecare chakră, precum și câteva idei pentru a te ajuta să descoperi cum să te reechilibrezi.

 

Chakra rădăcină

Culoarea sa este roșie.

Este situată în regiunea perineului, la baza coloanei vertebrale, în spatele osului sacru.

Este legată de forța de viață și vitalitatea corpului fizic.

Influențează împământarea, supraviețuirea fizică, răspunsul de luptă sau fugă, curajul și răbdarea, precum și succesul material.

Simptomele dezechilibrului: sentimente excesive de anxietate și frică, neliniște și nerăbdare, nesiguranță și lipsă de încredere, senzație de deconectare de la corp, preocupări legate de bani, hrană și adăpost chiar și atunci când aceste nevoi sunt îndeplinite. Simptomele fizice includ probleme cu imunitatea, somnul, durerile articulare sau oboseala cronică.

De scris în jurnal: Care a fost povestea ta referitoare la abundență, apartenență, relația cu corpul tău, siguranța, casa și sănătatea? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Chakra Sacrală

Culoarea sa este portocalie.

Este situată în abdomenul inferior, la aproximativ 2 centimetri sub buric.

Este legată de naștere, asimilarea alimentelor, sexualitate și creativitate.

Influențează dorința, plăcerea, sexualitatea, procrearea, creativitatea, relațiile, capacitatea de a procesa schimbarea și problemele familiale.

Simptomele dezechilibrului: instabilitate emoțională, lipsă de creativitate, libido scăzut, dificultăți în stabilirea limitelor, sentimente de vinovăție și rușine, comportamente dependente, impulsivitate și izolare socială. Simptomele fizice includ probleme de reproducere, infecții ale tractului urinar, dureri de spate și probleme digestive.

De scris în jurnal:  Care a fost povestea ta despre senzualitate, sexualitate, creativitate și relații? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Chakra Plexului Solar

Culoarea sa este galbenă.

Este situată în plexul solar.

Este legată de individualitate și de valoarea de sine.

Influențează emoțiile, în special bucuria și furia, puterea personală, ambiția, imaginea în lume, valoarea de sine și voința.

Simptomele dezechilibrului: stima de sine scăzută, dificultăți în luarea deciziilor, nesiguranță, lipsa motivației, furie si frustrare, comportamente de control, perfecționism, evitarea confruntării. Simptomele fizice includ probleme suprarenale și probleme de greutate.

De scris în jurnal: Care a fost povestea ta despre puterea personală, bucurie, strălucire, conducere și limite personale? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Chakra inimii

Culoarea sa este verde.

Este situată în inimă.

Este centrul iubirii, compasiunii, armoniei și păcii.

Influențează echilibrul, acceptarea, sentimentele de mulțumire și iubire.

Simptomele dezechilibrului: lipsa empatiei, dificultate în intimitate emoțională, sentimentul de a fi neiubit sau nevrednic, resentimente și amărăciune, senzația de copleșire de emoții, comportamentul de a face pe placul altora, comportamentul de sacrificiu de sine. Simptomele fizice includ probleme cardiace și pulmonare, probleme circulatorii sau ale tensiunii arteriale.

De scris în jurnal: Care a fost povestea ta despre iubire, compasiune, iertare și pace interioară? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Chakra gâtului

Culoarea sa este albastră.

Este situată în gât.

Este centrul comunicării.

Influențează creativitatea, exprimarea de sine, sintetizarea ideilor, vindecarea, adevărul, transformarea, fiabilitatea și bunătatea.

Simptomele dezechilibrului: dificultate în exprimarea emoțiilor, teama de a vorbi în public, senzația de neînțelegere, vorbirea excesivă sau tăcerea, lipsa de încredere în comunicare, incapacitatea de a asculta, vorbirea peste ceilalți. Simptomele fizice includ dureri în gât, probleme tiroidiene, tensiune la nivelul gâtului și umărului, probleme ale urechii.

De scris în jurnal: Care a fost povestea ta în ceea ce privește vocea, vizibilitatea, faptul de a fi văzut și auzit și de a-ți exprima sufletul autentic? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Chakra celui de-al treilea ochi

Culoarea sa este indigo.

Este situată în centrul frunții, puțin deasupra nivelului ochilor.

Este centrul intuiției.

Influențează percepția, intuiția, spiritualitatea, înțelepciunea, conștientizarea, pacea sufletească și iertarea.

Simptomele dezechilibrului: dificultate în luarea deciziilor, lipsa intuiției, pierderea în fantezii, închiderea minții, supra-analiză, tendință de ocolire spirituală, dificultăți de concentrare. Simptomele fizice includ dureri de cap și migrene, probleme oculare, tulburări de somn, probleme cu sinusurile. 

De scris în jurnal: Care a fost povestea ta despre viziune, intuiție, putere psihică, conștiință și ghidare interioară? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Chakra Coroanei

Culoarea sa este violet sau uneori este percepută ca albă.

Este situată în partea de sus a capului.

Este centrul spiritualității.

Influențează modul în care primim informații, înțelegere, acceptare, abilități psihice, conexiune cu divinul și cu scopul și destinul nostru personal.

Simptome de dezechilibru: senzație de deconectare spirituală, depresie sau angoasă existențială, dificultăți de eliberare de trecut, sistem rigid de credințe, lipsă de scop în viață, spiritualizare excesivă și disociere de viața de zi cu zi. Simptomele fizice includ tulburări de somn, sensibilitate la lumină și sunet, probleme neurologice.

De scris în jurnal: Care a fost povestea ta în legătură cu conectarea cu divinitatea și posibilitatea de a primi Iubirea Divină? Cum vrei să schimbi această poveste?

 

Dacă vrei să afli mai multe despre chakre și cum să le echilibrezi, te așteptăm la Institutul HEAL (www.thehealinstitute.com). Înregistrează-te ca membru BASIC pentru a beneficia de o lună de acces gratuit la acest program și la toate celelalte beneficii programului STANDARD. Programul se desfășoară până la sfârșitul lunii august 2023 și este oferit doar în limba engleză.

 

Abonează-te la newsletter!

Primește noutăți despre evenimente, oferte speciale și lansări de cărți sau cursuri.