Înțelepciunea Anzilor

Apr 30, 2022
vedere panoramica de la Machu Picchu

Acum cinci ani, am descoperit o nouă perspectivă asupra lumii, pe măsură ce am pășit în pregătirea mea șamanică. Aici am găsit riturile Munay Ki, vechi transmisii energetice ce provin de la descendenții incașilor. Mai târziu, când am început să predau aceste rituri într-un curs online am fost  adesea întrebată despre aceste rituri, despre ce sunt ele și cum funcționează. Iată răspunsul meu.

Pentru a înțelege mai bine aceste rituri trebuit sa facem o călătorie în America de Sud, în teritoriul care este cunoscut astăzi drept Peru, și sa ne întoarcem în timp, în zilele în care conchistadorii spanioli cucereau Imperiul Incaș.

Printre incași, se găsea un trib cunoscut sub numele de Q’ero, care trăia sus pe culmile Anzilor. Ei s-au refugiat la altitudini de peste 4 mii de metri încercând să scape de cuceritori. Erau ultimii dintre incași. Înțelepții acestui trib, cunoscuți sub numele de Laika, erau bărbați și femei care cunoșteau științele vindecării. Ei au păstrat o profeție sacră, o profeție care vorbea despre timpul Marii Schimbări, o răsturnare a lumii care ar urma să vină, în care armonia va fi restaurată iar haosul și dezordinea eradicate. O lume în care principiul de bază va fi ceea ce ei numeau MUNAY – Dragoste și Compasiune.

Au trecut aproape 500 de ani și descendenții incașilor au păzit aceste profeții, păstrându-și în același timp modul de viață și tradițiile. Dar în ultimii ani, au început să simtă că a venit timpul să-și împărtășească riturile cu întreaga lume.

Este important să ne amintim că, deși Q’ero și alte triburi incașe au fost paznicii acestor rituri, ele nu au început cu incașii. Aceste rituri străvechi provin de la șamanii din Siberia și au fost duse mai departe și transmise din generație în generație pe măsură ce triburile au migrat, traversând Strâmtoarea Bering din Siberia înspre America acum aproximativ 15000 de ani. Astfel, aceste rituri fac parte din moștenirea șamanică a planetei.

Riturile au fost apoi aduse în Occident de dr. Alberto Villoldo, un antropolog medical care a petrecut mult timp cu șamanii din Amazon și din Anzi și care mai târziu a fondat „The Four Winds Society”, cel mai mare institut șamanic din lume. Acesta este institutul la care am studiat și eu. 

Atunci când și-au împărtășit riturile în 2006 mai întâi cu dr. Villoldo și apoi cu alți occidentali, înțelepții triburilor Q’ero au avut o singură cerință: ca riturile lor să fie împărtășite cu cât mai mulți oameni. De aceea, odată ce destinatarii au primit toate aceste rituri, li s-a cerut să le transmită mai departe. Pentru înțelepții tribului Q'ero, acesta a fost motivul pentru care și-au deschis învățăturile sacre: pentru ca să poată beneficia de ele cât mai mulți oameni, astfel încât să putem să ne pregătim cu toții pentru perioada de mare schimbare pe care ei simțeau că deja începe.

Aceste rituri acționează prin a ridica vibrația câmpului nostru luminos, numit și câmpul energetic sau aura. Dar ce este acest câmp de energie luminoasă?

În afară de corpul nostru fizic, noi toți avem și un corp energetic. Câteodată este numit aură. Este câmpul electromagnetic care înconjoară orice organism viu.

Acest câmp energetic conține informații și amintiri, fie ale noastre personale, fie chiar ale strămoșilor noștri. Tot aici se găsesc și amintirile traumelor din primii ani de viață și chiar și cele petrecute în alte vieți. Aceste amintiri se numesc amprente. Ele trăiesc în câmpul nostru energetic și acționează atrăgând anumite evenimente, oameni și situații în viața noastră. Ele sunt de fapt ca un program invizibil care ne condiționează viața.

Atunci când aceste amprente se curăță, putem să ne schimbăm extraordinar de repede. De exemplu, o persoană care nu are o amprentă de boală în câmpul său energetic, se va însănătoși foarte repede de orice afecțiune. Iar dacă o amprentă care a creat un anume tipar care s-a repetat de zeci de ori în viața noastră este curățat, acest tipar va dispărea imediat.

Riturile Munay Ki acționează la nivelul corpului energetic, crescând vibrația energiei și curățând amprentele traumelor pe care fie le-am moștenit de la strămoși, fie ne-au venit pe traseu karmic.

Cum fac ele acest lucru? Unele dintre ele funcționează exact ca o meditație sau o tehnică de mindfulness, este de ajuns ca practicantul să vizualizeze anumite lucruri sau să repete anumite afirmații. Altele sunt transmisii de energie care provin de la o linie de vindecători de demult. Iar altele ne deschid pentru a primi energia universală, urmând aceleași principii pe care se bazează și Reiki.

Există nouă rituri în total, plus unul special pentru femei numit Ritul Pântecului. Și odată ce le primești și înveți despre semnificația lor, le poți transmite și altora.

Aceste rituri mi-au transformat complet viața în moduri pe care nu mi le-aș fi putut imagina vreodată și am scris despre asta într-un articol anterior („Deschide ușa magiei în viața ta!”). Ce vreau să adaug aici este faptul că nu am nici o idee cum au făcut-o. Da, am făcut meditațiile și vizualizările. Da, am simțit că îmi furnică palmele atunci când am primit riturile, așa cum simt de fiecare dată când le transmit altora. Da, mi-am luat angajamentul de a trăi după principiile lor. Dar schimbările din viața mea au fost atât de mari, atât de neașteptate și atât de durabile, încât nici acum, cinci ani mai târziu, nu pot să-mi explic exact cum sunt ele datorate acestor rituri. Știu doar că sunt.

Dacă simți chemarea acestor rituri, găsești mai multe detalii despre cursul meu online „Riturile Munay Ki” aici:

https://www.roxanavalea.eu/riturile-munay-ki-curs-online

 

Abonează-te la newsletter!

Primește noutăți despre evenimente, oferte speciale și lansări de cărți sau cursuri.